Wijnen

Voor al uw bezorgwensen in Veenendaal en omgeving bel 06 51 34 04 80

Wijn uit de Bergerac:

Dit nog steeds onderschatte wijngebied komt door nieuwe ondernemers – betere vinificatieprocessen en een strikt kwaliteitsbeleid- tot rode en witte wijnen van hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. Bovendien zijn de grondsoort,

de ligging en micro klimatologische aspecten van grote invloed op het “eindresultaat”.

 

CBVins levert in Nederland van verschillende wijnhuizen topwijnen aan zowel particulieren,

restaurants als winkelketens.

Bergerac, tegen Bordeau en St Emilion aan
Zuid-west Frankrijk

Klik op het Wijnhuis / Châteaux om de geselecteerde wijnen te zien of ga naar de webwinkel.

"Château La Renaudie"

Dit 18-de eeuwse Château La Renaudie ligt in het plaatsje Lembras, enkele kilometers ten oosten van Bergerac, in het gebied van de Pecharmant.

 

Het château ligt op een heuvel met grandioos uitzicht over de omgeving, tussen wijngaarden en bossen.

 

De Pécharmant en de 'appellation contrôlée wijngaarden', zijn gesitueerd op het zuiden en beslaan meer dan 40 hectaren. De ijzerhoudende grond zorgt voor fantastische wijn met een zeer verfijnd bouquette. De onvergelijkbare kennis en kunde van de eigenaren, de uitstekende ligging en de decennia lange ervaring staan garant voor één van de meest verfijnde wijnen uit het gebied.

 

De familietraditie wordt voortgezet door Olivier Alamany, die zijn baan als econoom bij een grote Franse bank graag verruilde voor die van “wijnboer”.

 

"Château Haut Mayne"

Château Haut Mayne, Bergerac, Bonneville et S Avit, gelegen op het Bonneville-plateau in het hart van de Montravel appellation in de 'Pays de Montaigne'.

Het château is recentelijk verbouwd en vergroot. Op dit wijngoed wonen al meer dan vier generaties succesvolle wijnmakers.

 

De wijngaarden van Château “Haut Mayne” grenzen aan de veel beroemdere St. Emilion wijnstreek.

 

In 1706 was er al sprake van een wijngoed, waarbij al in de Middeleeuwen brood werd gebakken in een recent gerestaureerde broodoven van de Tempeliers. Het wijngoed is 26 ha groot, waarvan 17 ha rode wijnstokken en 9 ha witte wijnstokken zijn aangeplant.

De rode stokken zijn Merlot(60%), Cabernot sauvignon en Cabernet franc beiden 20%. Voor de witte wijnen: Sauvignon blanc 60%-Semillon 30% en Muscadelle 10%.

 

Olivier Loubery maakt gebruik van natuurlijke meststoffen en stemt zijn werkzaamheden in de wijngaarden af op de “maankalender”.

 

KCS Logo

Onderhoud van de website